Αισθητική Οφθαλμολογία

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, το σημαντικότερο σημείο έκφρασης και επικοινωνίας και το πιο σημαντικό αισθητήριο όργανο του ανθρώπου. Αποκαλύπτουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις μας αλλά πολλές φορές και την ηλικία μας. Στόχος της αισθητικής οφθαλμολογίας είναι να δίνει στα μάτια και τα βλέφαρα την ξεκούραση και τη φροντίδα που χρειάζονται ώστε να αντέχουν στις κουραστικές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και να αντιστέκονται στον αγώνα κατά της γήρανσης. Βλέφαρα ή φρύδια που έχουν χαλαρώσει, μπορούν να κάνουν ένα πρόσωπο να φαίνεται συνέχεια λυπημένο ή κουρασμένο, ενώ ένας τραυματισμός της περιοχής, εκτός από μη φυσιολογική εμφάνιση, μπορεί να προκαλέσει και βλάβη στη λειτουργία του ματιού.Επιπλέον, η μη σωστή λειτουργία των οφθαλμών, η ανεπάρκεια των δακρύων και η ξηροφθαλμία συμβάλλουν στην αυξημένη ρυτίδωση του δέρματος και επισπεύδουν τη γήρανση.

Σε συνεργασία με μια πλήρη ομάδα που περιλαμβάνει οφθαλμιάτρους, δερματολόγους, δερματοχειρουργούς και αισθητικούς σας προσφέρουμε πρακτικές συμβουλές και μεγάλη ποικιλία από θεραπείες για να έχετε υγιή και νεανική εμφάνιση.

Η ξηροφθαλμία και τα διάφορα  προβλήματα της οφθαλμικής επιφάνειας και των βλεφάρων έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και της κατάχρησης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των οθονών. Τα σημάδια της υπερκόπωσης εμφανίζονται σε ολοένα και μικρότερη ηλικία και μετά από κάποιο σημείο είναι μη αναστρέψιμα. Ενημερωθείτε από τον οφθαλμίατρό σας για τη χρόνια φροντίδα που απαιτούν μάτια και βλέφαρα όταν χρησιμοποιούμε οθόνες, αλλά και για τις διαθέσιμες θεραπείες της ξηροφθαλμίας που έχουν ταυτόχρονα και εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα.

Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται στα άνω ή κάτω βλέφαρα και σκοπός τους είναι η αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομικής θέσης των βλεφάρων, της μείωσης της περίσσειας του δέρματος και του λίπους από την περιοχή γύρω από τα μάτια και της αφαίρεσης μορφωμάτων ώστε να επιτευχθεί μια πιο νεανική εμφάνιση. Οι πολύ μικρές τομές της επέμβασης ακολουθούν τις φυσιολογικές πτυχές του δέρματος των βλεφάρων και κλείνονται με πολύ μικρά ράμματα. Οι τομές είναι πρακτικά αόρατες και τα όποια σημάδια εξαλείφονται με την πάροδο του χρόνου.

Πρόκειται για μικρές ενέσεις μιας ουσίας, η οποία χαλαρώνει τους μύες. Χρησιμοποιείται τόσο για αισθητικούς λόγους (εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης από το μέτωπο και το πρόσωπο), αλλά και σε κάποιες παθολογικές καταστάσεις, όπως ο βλεφαρόσπασμος, η υπεριδρωσία, η παροδική διπλωπία κα. Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και τα αποτελέσματα διαρκούν 4-6 μήνες. Το φάρμακο αυτό δεν απορροφάται από τον οργανισμό και δεν έχει άλλες παρενέργειες.


Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, που παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της αντοχής του. Χρησιμοποιείται σαν ενέσιμο εμφύτευμα για την μείωση και εξάλειψη των ρυτίδων γήρανσης και την αύξηση του όγκου.

Ενέσιμη θεραπεία προσώπου για αντιγήρανση, λεύκανση, σύσφιξη, ανάπλαση άλλα και πρόληψη ρυτίδων. Η εφαρμογή της γίνετε στον ενδιάμεσο ιστό ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο. Εφαρμόζεται με το χέρι από εξειδικευμένο γιατρό ή με το mesogun, η εφαρμογή είναι γρήγορη κι ανώδυνη. Tο υλικό εχεί σαν βάση υαλουρονικό οξύ άλλα και αμινοξέα, βιταμίνες, συνένζυμα κτλ. με βάσει τις προσωπικές αναγκες, θα το επιλέξει ο γιατρός. Πραγματοποιείται όλο το χρόνο, κι απαιτούνται απο 4-6 συνεχόμενες συνεδρίες ανα εβδομάδα. Συντήρηση μπορεί να γίνει κάθε 3-6 μήνες, προαιρετικά. Οι μικροενέσεις στο χόριο, εξασφαλίζουν βαθειά ενυδάτωση στο δέρμα, και βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητας του και την σε βάθος ενυδάτωσή του.

Γίνεται με επάλειψη ενός ειδικού διαλύματος, που προκαλεί απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Η εφαρμογή είναι απλή και ο ασθενής αισθάνεται ένα ήπιο κάψιμο για λίγα λεπτά. Αυτό δημιουργεί υπεραιμία στην περιοχή, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, ανανεώνονται τα κύτταρα, το δέρμα αναζωογονείται και οι ρυτίδες μειώνονται με αποτέλεσμα πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση.

Το Χημικό Peeling χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία των μικρών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα και μπορεί να γίνει τμηματικά μόνο στα βλέφαρα ή σε όλο το πρόσωπο.

Το Microdermabration ή αλλιώς Μικροδερμοαπόξεση ή Θεραπεία Μικροκρυστάλλων είναι μια θεραπεία μηχανικής απόξεσης(peeling) της επιδερμίδας. Συνίσταται στην εκτόξευση μικροκρυστάλλων Αλουμινίου στο δέρμα μέσω ενός μικρού σε διάμετρο ακροφύσιου και απολεπίζει βαθιά και επίμονα, ιδιαίτερα στα σημεία που το δέρμα το έχει περισσότερο ανάγκη. Έτσι μπορούμε να μειώσουμε εντυπωσιακά την τραχύτητα και ξηρότητα του δέρματος, τα σημάδια και τις δυσχρωμίες μετά από την ακμή, να βελτιώσουμε την ελαστικότητα ενός χαλαρού δέρματος και να απαλύνουμε αισθητά τις λεπτές ρυτίδες. Συνοδεύεται από εξατομικευμένη ενυδάτωση για το κάθε τύπο δέρματος και μπορεί να συνδυαστεί με Μεσοθεραπεία στο πρόσωπο ή στο σώμα για πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Διαρκεί από 40 έως 60 λεπτά και εκτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό.