Διόρθωση της όρασης με laser

Η διόρθωση των διαθλαστικών παθήσεων με  laser αποτελεί μια εξαιρετικά δημοφιλή και αποτελεσματική μέθοδο για τη διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας,  του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας. Είναι η πιο κοινή διαδικασία για όσους επιθυμούν να πετάξουν τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής.  Οι επεμβάσεις με laser στα μάτια είναι λιγότερο επώδυνες και απαιτούν λιγότερο χρόνο ανάρρωσης από άλλα είδη χειρουργικής επέμβασης των ματιών.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές laser. Κάθε τεχνική  έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Ωστόσο, το κοινό τους σημείο είναι η αλλαγή της καμπυλότητας του κερατοειδή με τη χρήση Laser υψηλής ακρίβειας. Η αλλαγή της καμπυλότητας αλλάζει και τους βαθμούς διάθλασης (π.χ. μείωση της μυωπίας).  Τα μάτια του καθενός είναι μοναδικά. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διερευνηθεί ο ιδανικότερος τρόπος διόρθωσης της όρασης για τον συγκεκριμένο ασθενή, για όλες τις αποστάσεις, όλες τις συνθήκες φωτισμού και όλες τις καθημερινές δραστηριότητές του. Παρακάτω, παρουσιάζονται οι πιο συνηθισμένες εφαρμογές Laser. Σας περιμένουμε για να απαντήσουμε σε όλες τις απορίες που έχετε για τις επεμβάσεις αυτές και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη μέθοδο για το δικό σας οπτικό σύστημα.

Αν και το κάθε είδος χειρουργικής επέμβασης με laser έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, σε όλα η διόρθωση των διαθλαστικών παθήσεων γίνεται με την αλλαγή του σχήματος και της καμπυλότητας του εξωτερικού τμήματος του οφθαλμού (κερατοειδής). Η αλλαγή αυτή του σχήματος του κερατοειδούς γίνεται χωρίς χρήση νυστεριού, βελόνας ή χειρουργικών εργαλείων αλλά με τη χρήση laser υψηλής ακρίβειας.

bulletmdpi
bulletmdpi