Διατροφή & Οφθαλμός

Η σωστή διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα για έναν υγιή οργανισμό και τη σωστή λειτουργία των διαφόρων οργάνων και συστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της πολυπλοκότητας της λειτουργίας του οφθαλμού, η επίδραση των διαφόρων διατροφικών παραγόντων στους οφθαλμούς αποτελεί αντικείμενο έρευνας για πολλά χρόνια. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά και άλλες σημαντικές διατροφικές ουσίες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Ειδικά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να έχουν πρόσθετα οφέλη, όπως για παράδειγμα, η βιταμίνη Α προστατεύει από τύφλωση και η βιταμίνη C μπορεί να παίζει ένα ρόλο στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση του γλαυκώματος. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα φαίνεται ότι βοηθούν το μάτι με ποικίλους τρόπους, από την ανακούφιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ξηροφθαλμίας εώς και τη μείωση της βαρύτητας των εκφυλιστικών νόσων της ωχράς κηλίδας. Σε όλα τα συστηματικά αγγειακά νοσήματα που έχουν και οφθαλμικές εκδηλώσεις, όπως υπέρταση, διαβήτης, αθηρωμάτωση, υπερλιπιδαιμία, η σωστή διατροφή παίζει πρωταρχικό ρόλο στον έλεγχο της νόσου.

bulletmdpi
Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι:
ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ:

Ειδικά διατροφικά προγράμματα για νοσήματα του δέρματος που απαιτούν τροποποίηση της διατροφής μας.  Μάθετε πως να “κάνετε την τροφή το φάρμακό σας”.

ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ:

Μέτρηση σωματικού βάρους – BMI – Λιπομέτρηση – Μέτρηση μεταβολικής ηλικίας – ανάλυση κυτταρικής υγείας – ανάλυση ενυδάτωσης. Είναι δείκτες που χρησιμοποιούνται στην παρακολούθηση του καρδιαγγειακού κινδύνου στο Τμήμα Μελέτης Αγγείων, AngioAnalysis Lab για την πληρέστερη κλινική παρακολούθηση των ασθενών μας.

NUTRITION COACHING:

Ευεξία – αντιγήρανση – πρόληψη μέσα από εξατομικευμένες συνεδρίες εκπαίδευσης και καθοδήγησης για σωστή διατροφή. Ένας σύγχρονος κλάδος της διατροφολογίας που ασχολείται με την ενίσχυση της διατροφής μας με αντιοξειδωτικούς παράγοντες, συμπληρώματα διατροφής, έλεγχο βιταμινών και ιχνοστοιχείων και έχει σαν στόχο να προασπίσει τον οργανισμό, να ενεργοποιήσει την αντιγηραντική δράση των κυττάρων και να εξασφαλίσει ευεξία και σωστή λειτουργία στον ανθρώπινο οργανισμό.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ:

με εξατομικευμένα προγράμματα, με επιστημονική ανάλυση των αναγκών με βάση το ιατρικό ιστορικό, την ηλικία, την εργασία και την προσωπικότητα του κάθε ασθενή, χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και σε συνδυασμό με σωματική άσκηση γίνεται ο καθορισμός του στόχου και το χρονοδιάγραμμα για τη σωστή απώλεια βάρους. Στόχος είναι να γίνει η απώλεια βάρους με σωστό ρυθμό, χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία του οργανισμού και μεγιστοποιώντας το αισθητικό αποτέλεσμα.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ:

καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να ασχολείται με κάποιο σπορ είναι αναγκαία η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής για τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει ένας οργανισμός που αθλείται συστηματικά και προσπαθεί να πετύχει συγκεκριμένους στόχους.